EEN KONINKLIJKE AAI


Nina en Sophie Charlotte Crommelin

Op dinsdag 06 mei 2008 bezocht Hare Majesteit Koningin Beatrix het Noorden van de provincie Drenthe. Een gewoon werkbezoek zoals zij er vele maakt. Maar voor één van de gezinnen in de familie werd het een zeer bijzondere dag. Wat gebeurde er dan, zult u vragen?

Onze jongste zoon Walter is getrouwd met Nina en Nina is een zeer groot kenner van de geschiedenis van ons Koninklijk Huis en dat terwijl zij Duitse is. Enige weken geleden nam ze deel aan de Royalty quiz van de EO (helaas was ze te goed en drukte te snel en viel af). Zij was dan ook toeschouwer langs de route tijdens dit bezoek.

Tot voor kort woonden Walter en Nina in Den Haag, maar sinds een maand wonen ze in Tynaarlo, in het noorden van de provincie Drenthe. Op zondag 4 mei las Trix in de krant dat de Koningin daar een werkbezoek zou brengen. Zij waarschuwde Nina, die zeer verheugd reageerde.

Zij stond dus met hun dochter Sophie Charlotte van net 2 jaar bij de zorginstelling te Vries, die de Koningin zou gaan bezoeken. Zoals de foto laat zien had Sophie Charlotte een oranje jurkje aan, had ze oranje bloemen in haar hand en een oranje speldje in haar blonde haar.

De Koningin arriveerde in een auto met politiebegeleiding op motoren. Na het verlaten van de auto wandelde ze langs de juichende mensen en kennelijk viel Sophie Charlotte op, want ze was het enige kind dat een aai over haar bol kreeg. Nina belde stralend op en toen we vroegen hoe Sophie Charlotte de dame met hoed omschreef, bleek Sophie Charlotte heel duidelijk: “de Oma van Amalia”! (Amalia is de oudste dochter van de kroonprins Willem Alexander). Nog dagen later had ze het er over.

Op 13 mei meldde Nina nog: Sophie Charlotte werd vanochtend wakker met de woorden: “oma amalia motor auto”. En als je haar vraagt: Wie heeft je over je bolletje geaaid komt ook: oma amalia motor auto (het is meer `omalia motoauto`). Het heeft dus een grote impact gehad.